Årets PANTONE® farver 2021

Forfatter
Kris Kjerrumgaard | Webudvikler
Dato
1. marts 2021

Vores grafiske designer Anders Juhl har taget et kig på årets PANTONE® farver.

Hvert år kommer PANTONE® med et bud på en eller flere farver som årets farve for det pågældende år. Og som den skarpe iagttager nok har opdaget, har BDNORDIC taget årets gule farve til sig og foldet den ud i vores eget univers. Vores sort/hvide identitet danner en flot og generisk ramme om dette års – og kommende – Pantonefarver, og vi glæder os til også fremover at integrere enhver farve på en flot og æstetisk måde.

Kort om PANTONE® og deres process for udvælgelsen af årets farve

I over 20 år har Pantones årets farve haft indflydelse på produktudvikling og købsbeslutninger i flere brancher, herunder mode, boligindretning og industrielt design samt produktemballage og grafisk design.

Valgprocessen for årets Pantone-farve kræver tankevækkende overvejelse og trendanalyse. For at nå frem til udvælgelsen kæmper Pantones farveeksperter fra Pantone Color Institute verdenen på udkig efter nye farvepåvirkninger. Dette kan omfatte underholdningsindustrien og film i produktion, rejsekunstsamlinger og nye kunstnere, mode, alle designområder, populære rejsedestinationer samt nye livsstiler, legetøj og socioøkonomiske forhold.

Indflydelse kan også stamme fra nye teknologier, materialer, teksturer og effekter, der påvirker farve, relevante sociale medieplatforme og endda kommende sportsbegivenheder, der fanger verdensomspændende opmærksomhed.

Er gul ikke bare en tilbudsfarve?

Mange vil se gul som en tilbudsfarve – og det er vel forståeligt nok set i lyset af dens popularitet som signalfarve i forbindelse med fremhævelse af gode tilbud og udsalgsvarer, ligesom vi gjorde til Solrød Center ved deres januarudsalg i 2020.

Solrød Center januarudsalg 2020

Men gul er i min optik ikke bare velegnet til at skrige tilbud. Det er en farve, der desværre ikke bliver brugt nok, for den kan sagtens bruges stilet og lækkert. Dog skal man være opmærksom på at ramme den helt rigtige tone – den forkerte gule kan nemlig ende i en visuel katastrofe!

Når gul sammensættes med eksempelvis hvid eller sort, kan den pludselige forekomme eksklusiv. Jeg er i hvert fald ikke afvisende overfor at anbefale den, hvis den rigtige ‘gule’ kunde skulle komme forbi.

LAD OS TAGE EN UFORPLIGTENDE SNAK OM DIN VIRKSOMHED

Anders Bovall
Partner & CEO
+45 22 71 11 77 LinkedIn